14 bucătari intră în “Arena Bucătarilor” – Marea Finală 2016

person Horeca
access_time_filled

arenabucatarilorfinalaSelgros Cash&Carry, unul dintre cei mai importanți operatori din comerțul românesc, organizează în perioada 6-8 septembrie a.c., la București, finala celei de-a opta ediții Arena Bucătarilor.

Timp de 3 zile, Selgros Băneasa va găzdui un spectacol de artă culinară unde profesioniștii și pasionații de bunătățuri vor avea ocazia să vadă în acțiune chefi de renume mondial, membri ai juriului Arena Bucătarilor, dar și pe cei 14 finaliști care vor concura pentru marele premiu: un training de o săptămână la restaurantul Hotelului Oxford Thames Four Pillars din Anglia, sub îndrumarea unuia dintre cei mai apreciați chefi români, Chef Claudio Costea.

Cei 14 finaliși sunt:

Hairadin Laurențiu Șerban – Restaurant Corso Ploiești
Rusu Remus Mihai – Restaurant Cezane București
Procopeț Ovidiu-Nicu – Restaurant Miraj Fălticeni
Bulbuc Gheorghe – Chef Galerie Iași
Rusu Codruț – Restaurant Boema Bacău
Inci Kenan – New York Pub Galați
Murariu Constantin Alin – Restaurant Terasa Andreea Mamaia
Obrocaru Adriana – Restaurant Golful Pescarilor Constanța
Baki Florin George – Coresi Business Lunch Brașov
Holhoș Paul – Restaurant Belvedere Brașov
Muntean Dan – La Casa Ristorante, Cluj-Napoca
Baciu Mihaela – Restaurant MGM Bastion Timișoara
Crăciun George – Rivo, Oradea
Sotoc Ciprian-Gheorghe – Restaurant Opera, Oradea.

Juriul finalei Arena Bucătarilor 2016 este compus din chefi cu o vastă experiență în bucătăriile internaționale precum Chef Philippe Hardy – Executive Chef Le Mascaret Paris (Michelin Star Chef), Chef Emmanuel Hamon – Pastry Chef, Chocolatier și Confecționer/Ambasador al brandului Luker, Chef Marc Galais – Transgourmet France, precum și Chef Claudio Costea –  Executive Chef Oxford Thames Four Pillars – recomandat de Guide Michelin.

Misiunea juriului va fi una grea deoarece nivelul de dificultate al competiției a crescut de la o ediție la alta. Cei 14 finaliști din Arenă vor fi evaluați în funcție de acuratețea și coerența rețetei, modul de prezentare a ingredientelor și al procesului de producție, ingeniozitatea, creativitatea, aspectul produsului finit și tehnicile de lucru.

Toți cei 14 concurenți vor primi diplome de participare, iar primii trei în ierarhia stabilită prin punctajele acordate de juriu vor primi diplome și premii.

Locul I – 10.000 lei
Locul II – 7.000 lei
Locul III – 5.000 lei

în plus, vor mai fi acordate 14 premii speciale oferite de către partenerii Organizatorului.

în prima zi a evenimentului, aceștia își vor demonstra priceperea și măiestria în pregătirea preparatelor culinare prin demonstrații, workshop-uri dar și prin traininguri susținute cu finaliștii.

Program Arena Bucătarilor Selgros 2016:

6 septembrie – Chef’s Day

10:00 – 13:00 – Gătim cu Europa FM – Membrii echipei Deșteptarea, Vlad Petreanu și Luca Pastia, susținuți din public de către colegul lor George Zafiu, se duelează în arta gătitului fiecare având alături un chef bucătar renumit, respectiv Claudio Costea și Cezar Munteanu
13:00 – Unilever Food Solution – Demo Robert Voicu și Laslo Szabolcs
14:00 – Chef Jakob Hausmann – Demo tocătoare profesioanale  
15:00 – Reprezentant Callebaut – Demo ciocolată
16:00 – Demo – Chef Philippe Hardy
17:00 – Training concurs Chef Ioan Florescu/Philippe Hardy/Emmanuel Hamon/Cezar Munteanu/Nico Lontras/ Constantin Ghimpu
18:30 – Tragere la sorți ordine intrare în concurs

7 septembrie – Marea finală, prima parte
10:00 – 14:10 – Desfășurare concurs

8 septembrie – Marea finală, partea a 2-a
10:00 – 14:10 – Desfășurare concurs
19:00 – Anunțare câștigători în cadrul unei gale private.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302