Barmanul care a adus în Cluj trofeul “Diageo Reserve World Class”

person Horeca
access_time_filled

Paul Sfîrlea câștigă titlul de Barmanul Anului în cadrul competiției Diageo Reserve World Class și va reprezenta România în Finala Globală din Cape Town.

La 7 luni de la debutul celei de-a doua ediții a competiției Diageo Reserve World Class, România și-a desemnat noul campion. Paul Sfîrlea vine din Cluj Napoca și a reușit să se claseze primul în faza națională în urma unei competiții strânse ce a durat două zile, timp în care cei 11 concurenți și-au demonstrat talentul, creativitatea, dexteritatea, producând cocktailuri de 5 stele.

paulsfirlea

Diageo Reserve World Class, cel mai faimos concurs internațional în căutarea celui mai bun barman din lume, se află la doua ediție în România, sub organizarea PPD România, partenerul local Diageo. Cei mai buni barmani și experti în mixologie din România s-au întrecut într-o competiție în care creativitatea, măiestria, talentul și carisma au fost elemente cheie în câștigarea mult râvnitului trofeu.

Din cei 30 de participanți ce s-au înscris în competiție, 11 s-au calificat în finala locală ce a avut loc în București la Fratelli Social Club pe 9 și 10 Iunie.

Competiția a fost una acerbă, desfășurată pe parcursul a două zile intense, timp în care au fost testate limitele celor 11 finaliști în cadrul a 5 probe. Primele trei runde („Fundamentals of flavours”, „A blend of two worlds” și „Cocktails against the clock”) au inspirat finaliștii în crearea de cocktailuri premium pe baza celor mai fine băuturi spirtoase din lume, toate învăluite în jurul unor povești despre locuri, oameni și istoria locală.

paulsfirlea2

La finalul primei zile 5 barmani s-au calificat în runda următoare: Coloji Horea, Călin Ioaniciu, Costin Gache, Sergiu Biriș și Paul Sfîrlea. Ziua a doua a adus concurenților un test surpriză, „The market challenge”, în care aceștia au trebuit întâi să achiziționeze ingredientele necesare pentru crearea a 2 coktailuri inovative iar apoi să le prepare. Ultima probă a competiției, „The Signature drink”, a constat în prepararea unui cocktail în care creatorul să se regăsească. La final, imaginația, viteza și spontaneitatea au fost esențiale în alegerea finalistului pentru mult așteptata finală globala DIAGEO RESERVE WORLD CLASS 2015, găzduită de Cape Town.

Paul Sfirlea, head-bartender la Joben cocktail bar, a reușit să aducă trofeul în Cluj Napoca, datorită talentului său inegalabil și personalității sale carismatice.

Referitor la experiența trăită în timpul competiției Paul a mărturisit:

Întreaga experiență WORLD CLASS a început acum câteva luni și a fost copleșitoare. Mai ales că trofeul DIAGEO RESERVE WORLD CLASS este visul oricărui barman care își iubește meseria. Sentimentul pe care îl am acum nu poate fi exprimat în cuvinte, dar voi încerca: o combinație de fericire, entuziasm, emoții, tot. Visez la acest moment de câteva luni în fiecare zi. Finala din Cape Town o văd ca pe o oportunitate, un test, testul vieții mele. Am și un citat motivațional după care mă ghidez: „Always aim for the moon, even if you miss, you’ll land among the stars.

Astfel, Paul este al doilea câștigător al titlulului de WORLD CLASSâ„¢ Bartender of The Year după Aida Ashor, câștigătoarea de anul trecut. DIAGEO RESERVE WORLD CLASS Bartender of The Year este o competiție deschizătoare de drumuri pentru Paul, care este hotărât să ridice standardele bartendingului de calitate în România și plănuiește să-și lărgească orizonturile internațional, în viitor, grație participării sale în cadrul concursului.

Aristotelis Papadopoulos și David Rios, componenții juriului, au avut dificila sarcină de a evalua pe toți cei 11 finaliști și de a-l alege pe cel mai bun dintre aceștia. Cu un istoric profesional de peste 28 de ani în industria bar & restaurant, Aristotelis (Grecia)  este primul câștigător al trofeului WORLD CLASS și un adevărat gigant al mixologiei globale, păstrând o legătură strânsă cu Diageo pentru promovarea și organiarea concursului. De asemenea, David Rios, originar din Spania, este câștigatorul din 2013 al competiției globale, un adevărat guru al noii generații de mixologi și un influențator de drept al culturii cocktail mondiale.

Trofeul DIAGEO RESERVE WORLD CLASS este biletul lui Paul către Cape Town, orașul care va găzdui Finala Globală, un loc cosmopolit cu o cultură remarcabilă în materie de mixologie, debordând în frumuseți naturale și diversitate culturală. Înainte de toate însă, Paul se va pregăti pentru Finala Globală WORLD CLASS în cadrul unei tabere de pregătire în Instanbul unde va beneficia de training specializat în compania celor mai buni experți ai bartending-ului din lume.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302