Bucătarii români fac ultimele antrenamente pentru Olimpiada de la Erfurt
Bucătarii români selecționați pentru a reprezenta România la prestigioasa competiție World Culinary Olympics – IKA 2012, care se va desfășura weekendul acesta în Germania (Erfurt), fac zilele acestea ultimele antrenamente înainte de Olimpiadă. România va participa la competiție cu 3 echipe de bucătari, ne-a declarat Gabriela Berechet (Team – Manager), după cum urmează:
Echipa Națională de Seniori, formată din: Ioan Florescu (căpitan), Cornelia Ghișoi, Daniel Buzea, Samuel Rus, Orlando Zaharia și Carmela Dragomir;
Echipa Națională de Juniori, formată din: Silvian Scornea (căpitan de echipă), Dragoș Bercea, Alexandru Vreme, George Baciu, Iulian Chivu și Viorica Comarniceanu;
Echipa Regională București – FBR, formată din Daniel Stoenescu, Maria Popa, Eugen Grosu, Valentin Maftei și Adriana Ibrean.
„Ziua de 6 octombrie va fi o zi fierbinte pentru tot lotul: la ora 5 dimineața va începe montarea Bufetului Artistic a echipei regionale, la ora 6 dimineața echipa de juniori va intra în bucătărie pentru pregătirea meniului de dejun – servit în intervalul orar 12.30 – 14.00 -Â pentru 90 de persoane, în 5 ore, iar la ora 10 echipa națională va intra în bucătărie pentru pregătirea meniului de cină – servit in intervalul 18.30 – 20.00 – pentru 110 persoane, în 5 ore… Ziua de 8 octombrie este alocată montării bufetelor artistice ale Echipei naționale de seniori și Echipei naționale de juniori.”, ne-a declarat Gabriela Berechet.
Ediția de anul acesta a Olimpiadei de Gastronomie de la Erfurt (6-9 octombrie) va reuni peste 1600 de profesioniști, bucătari și cofetari, din peste 50 de țări, peste 300 de participanți individuali și mai bine de 350 de reprezentanți media. Începând cu anul 1972, România a fost prezentă cu echipa națională de bucătari, la Olimpiada bucătarilor din Germania. Evenimentul se organizează o dată la 4 ani și anul acesta a ajuns la ediția cu numărul 23.
Președintele Federației Bucătarilor din România, Gabriela Berechet a mai spus că este regretabil că bucătarii și cofetarii care vor reprezenta România la Olimpiadă, devenind astfel ambasadorii țării noastre și a gastronomiei românești peste hotare, fac acest lucru practic pe cheltuiala proprie.