Începe Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber – ediţia a II-a
Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber 2013, ediția a II-a, va începe pe 1 Iunie la Arad, prin Cupa Aradului în Gastronomie, care se va desfășura pe parcursul a două
zile, în Ștrandul Neptun.
Competiția culinară se adresează atât specialiștilor (maeștri ai artei culinare, bucătari) cât și amatorilor (celor pasionați de gătitul în aer liber).
Categoriile la care se pot înscrie bucătarii la Cupa Aradului în Gastronomie de săptămâna viitoare sunt:
A. Cooking Live – Individual. Bucătarii se vor întrece pentru marele titlu participând la 4 secțiuni, după cum urmează: etnic, pui,
porc, pește. Timpul alocat fiecărei categorii de concurs este de 60 minute (45 minute pentru preparare – 15 minute pentru
curățenie).
B. Masters of Flames – 2 categorii de concurs, sâmbătă – ciorbe, duminică – fel de bază. Ingredientele sunt oferite în forma de
black box, competitorii fiind obligați să anunțe rețeta în 20 de minute de la startul competiției.
C. Campionatul Național de Pizza – Competitorii nu vor plăti taxa de înscriere, ingredientele necesare preparării a doua pizza
vor fi aduse de către aceștia.
D. Expoziție de Artă Culinară – începând de la ora 10.00. Publicul va avea ocazia să admire sâmbătă prezentări de antreu,
desert, iar duminică patiserie, pește și carving.
Juriul este format din membri marcanți ai bucătăriei internaționale: Spiros Dimitriou – Vice Președinte al Asociației Bucătarilor
din Serbia; Gary Filbey ” Membru al Federației Culinare din Marea Britanie; Alma Rekic – Specialist Patiser, Slovenia; Rafik
Tlatli – Maestru în arta culinară, Tunisia; Veselina Slavcheva ” Specialist carving, Bulgaria; Elitza Koteva – Maestru în arta culinară,
Bulgaria; Uros Urosevic – Maestru în arta culinară, Serbia; Mahmud Mahajna – Maestru în arta culinară, Israel.
Parteneri: Bilancia, Experiențe naturale Arad, Agerpres, Radio România Timișoara, Ghidul Arădean, Arad City.ro, Centrul Cultural
Virtual de Informare, edu.Moodle, vestic.ro, Flash, ARQ, Baricada, Nyugati Jelen, Kamikaze, Horeca, Euroghid Horeca, Secretele
Bucătăriei, Food and Bar, culinar.ro, foodcrew.ro, reteteculinare.ro, ardei-iute.ro, calendarevenimente.ro, Bucătăria Românească.
Gazdele evenimentului de la Arad sunt Justinian Radu si Filip Vasilescu.
Despre Campionat
Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber este organizat de Asociația Culturală Euro Est Alternativ (A.C.E.E.A) și își propune să
aducă în România conceptul de „bucătărie-cultură”. Conceptul își propune să scoată bucătarul din spațiul său tradițional de lucru,
transformându-l într-o vedetă, iar celui pasionat de gătit, să-i stimuleze imaginația, să-i ofere ocazia să-și exerseze talentul,
altfel decât o face de obicei.
Campionatul le oferă, astfel, bucătarilor profesioniști și amatori oportunitatea de a se întâlni și de a da frâu liber creativității.