Marea Finală Bocuse d’Or 2013, la start
24 de țări din întreaga lume vor concura în perioada 29 – 30 ianuarie a.c. la Marea Finală a competiției Bocuse d’Or, care va avea loc la Lyon, în cadrul SIRHA ” Salonul Internațional al Restaurantelor, Hotelurilor și Alimentelor.
Cele 24 de țări concurente, în ordinea în care vor intra în competiție, sunt: Islanda, Suedia, Singapore, China, Brazilia, Maroc, Olanda, Finlanda, Canada, Belgia, Mexic și Guatemala (care vor intra în concurs marți, 29 ianuarie) și Danemarca, Sri Lanka, Estonia, Australia, Italia, Elveția, Franța, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Norvegia, Ungaria și Japonia (care vor intra în concurs miercuri, 30 ianuarie).
Din cele 24 de țări participante, 3 participă în premieră la Bocuse d’Or, și anume Ungaria, Maroc și Sri Lanka.
Din 1987, din doi în doi ani, 24 de chefi selectați din cele mai bune bucătării din întreaga lume, se adună la Lyon cu scopul de a a stabili o performanță incredibilă, care implică pregătirea unor feluri de mâncare excepționale în termen de 5 ore și 30 de minute, live, în fața publicului, a presei și a juriului.
Competiția gastronomică poartă numele celebrului bucătar Paul Bocuse și reprezintă un adevărat detector de talente și de trenduri culinare.