METRO Chef 2013 a premiat cei mai pricepuți bucătari

person Horeca
access_time_filled

finalacompetitiemetroCea de-a treia ediție a competiției de artă culinară METRO Chef și-a desemnat câștigătorii. În perioada 1-3 octombrie, nouă echipe au reușit să impresioneze juriul și au câștigat competiția METRO Chef 2013.

Marea Finală din 1-3 octombrie s-a desfășurat la Centrul de Pregătire în Gastronomie de la METRO Militari și a fost împărțită pe specificuri culinare. Fiecare categorie METRO Chef a răsplătit cele mai pricepute trei echipe, cu premii în bani în valoare totală de 87.500 de lei, la care se adaugă vouchere de cumpărături în valoare totală de 11.500 de lei (TVA inclus).

Câștigătorii reprezintă restaurante și cantine din Brașov, Craiova, Galați, Pitești, Ploiești, Sucevița, Timișoara. Bucătarii români au dat dovadă de un nivel foarte ridicat de competitivitate și au gătit cu multă pasiune.

„Anul acesta, bucătarii au dat dovadă de un nivel foarte ridicat de competitivitate și au gătit cu multă pasiune. Au existat echipe care au câștigat premii la mai multe categorii, demonstrând competențe remarcabile în specificuri culinare diferite. Îi felicităm pe toți participanții competiției METRO Chef 2013 și le mulțumim tuturor pentru pasiunea de care au dat dovadă. Le mulțumim tuturor membrilor juriului că sunt alături de noi și de clienții noștri din domeniul ospitalier”, a declarat Dușan Wilms, Director General METRO Cash & Carry România.

Câștigătorii METRO Chef 2013:

Bucătărie de evenimente:
–    Premiul I:  Restaurantul Club Divino din Galați ” Mihai Lungu și Vasile Covaci
–    Premiul II: Restaurantul Belvedere din Brașov ” Ioan Florescu și Daniel Buzea
–    Premiul III: Restaurantul Jinx din Ploiești – Laurențiu Hairadin și Cristian Chirilă

Bucătărie românească:
–    Premiul I:  Restaurantul Belvedere din Brașov ” Ioan Florescu și Negulici Anna
–    Premiul II: Restaurantul Casa Bunicii din Timișoara ” Ernest Hajdo și Daniel Cheregi
–    Premiul III: Restaurantul Popas Turistic Bucovina din Sucevița ” Florin Asavei și Daniel Filimon

Bucătărie internațională:
–    Premiul I: Restaurantul Gourmet din Brașov – Alexandru Vreme și Arnold Romanescu
–    Premiul II: Restaurantul Club Divino din Galați ” Vasile Covaci și Mihai Lungu
–    Premiul III: Restaurantul Belvedere din Brașov ” Daniel Buzea și Daniel Nistor

Bucătărie de catering/ food solutions:
–    Premiul I: Cantina Eurest din Pitești –  Pavel Mioară și Marcu George
–    Premiul II: Restaurantul Casa Bunicii din Timișoara – Ernest Hajdo și Daniel Cheregi
–    Premiul III: Restaurantul Belvedere din Brașov – Ioan Florescu și Paul Holhoș

Bucătărie italiană:
–    Premiul I: Restaurantul Viva Club din Galați – Dănuț Prodea și Cătălin Nechita
–    Premiul II:Restaurantul Le Baron din Craiova ” Lucian Bostan și Alexandru Petricean
–    Premiul III: Restaurantul Belvedere din Brașov ” Daniel Nistor și Liviu Preda

mareafinalametrochef2013

Preparatele au fost evaluate de către juriul Marii Finale METRO Chef, format din specialiști culinari ai Centrului de Pregătire în Gastronomie și din invitați speciali din domeniu:

Invitați speciali:

  • Martin White ” Executive Chef Restaurant Marriott Casino
  • Nicolae Lică ” Executive Chef J.W. Marriott București
  • Giovanni Piselli ” Chef Restaurant Vesuvius Brașov 
  • Georgiana Ilie ” Food Editor Revistă Good Food

Specialiști METRO Cash & Carry România:

  • Patrick Guibet ” Executive Chef METRO Cash & Carry România
  • Silvia Ailincăi ” Pastry Chef METRO Cash & Carry România 
  • Constatin Eremia ” Executive Sous Chef METRO Cash & Carry România.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302