Metro Chef anunță primii finaliști

person Horeca
access_time_filled

concursbucatariÎn perioada 20 – 23 mai, 10 echipe formate dintr-un bucătar și un ajutor de bucătar s-au întrecut în realizarea de preparate specifice bucătăriei de evenimente și au beneficiat de sesiuni de pregătire în cadrul primei categorii a competiției METRO Chef 2013. Patru echipe au fost desemnate finaliste, la categoria bucătărie de evenimente.

Cele mai apreciate patru echipe s-au calificat în marea finală: Restaurant Club Divino din Galați (prin reprezentanții săi, Vasile Covaci și Mihai Lungu); Restaurant Belvedere din Brașov (prin reprezentanții săi, Ioan Florescu și Daniel Buzea); Restaurant Chandellier din Eforie Nord (prin reprezentanții săi, Ovidiu Chirametli și Daniel Ioan); Restaurant Jinx din Ploiești (prin reprezentanții săi, Laurențiu Hairadin și Cristian Chirilă).

Cele 16 preparate au fost evaluate de către un juriu format din specialiști de la Centrul de Pregătire în Gastronomie METRO Cash & Carry Romania și de către Chefi recunoscuți la nivel național și internațional:
–  Nicolae Lică ” Executive Chef JW Marriott București;
–  Oana Titica – Redactor Revista Good Food;
–  specialiști METRO Cash & Carry România:

  • Patrick Guibet ” Executive Chef METRO Cash & Carry România;
  • Silvia Ailincăi ” Pastry Chef METRO Cash & Carry România; 
  • Constatin Eremia ” Executive Sous Chef METRO Cash & Carry România.

Etapa de calificare continuă cu patru categorii, în funcție de specificul gastronomic:
–  Categoria bucătărie românească ” 11-12 iunie, 18 ” 19 iunie
–  Categoria bucătărie internațională ” 9-10 iulie,  16-17 iulie
–  Categoria bucătărie de catering/ food solutions ” 20-21 august, 27-28 august
–  Categoria bucătărie italienească ” 09-10 septembrie,  11-12 septembrie

Marea finală a competiției METRO Chef 2013 se va desfășura în perioada 1-3 octombrie și va desemna trei echipe câștigătoare pentru fiecare categorie. Valoarea totală a premiilor este de 87.500 lei, la care se adaugă vouchere de cumpărături, în valoare de 11.500 lei (TVA inclus).

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302