METRO Chef și-a desemnat finaliștii la categoria bucătărie românească

person Horeca
access_time_filled

finalistimetrochef2013Competiția culinară METRO Chef 2013 și-a desemnat finaliștii privind categoria bucătăria românească. Categoria bucătărie românească s-a derulat în perioada 11-12 iunie și 18-19 iunie, la Centrul de Pregătire în Gastronomie METRO Cash & Carry România.

11 echipe de bucătari și-au demonstrat creativitatea și talentul și s-au întrecut în pregătirea unor preparate cu specific românesc. În plus, toți concurenții au beneficiat de sesiuni de pregătire în domeniul culinar, cu ajutorul specialiștilor din juriul METRO Chef.

Patru echipe au impresionat juriul competiției și s-au calificat în marea finală METRO Chef: Restaurant Club Divino din Galați, reprezentat de Covaci Vasile și Lungu Mihăiță; Restaurant Casa Bunicii din Timișoara, reprezentat de Hajdo Ernest si Cheregi Daniel; Restaurant Popasul Bucovina din Sucevița, reprezentat de Asavei Florin și Filimon Daniel și Restaurant Belvedere din Brașov, reprezentat de Florescu Ioan și Pîlnă Ionuț (foto).

Concurenții au fost evaluați de către un juriu format din experții de la Centrul de Pregătire în Gastronomie, împreună cu invitații speciali ai categoriei:

–  Horia Vîrlan  ” Maestru Bucătar și Consultant în domeniul gastronomic
–  Nicolae Lică ” Executive Chef JW Marriott București
–  Oana Titică – Redactor Revista Good Food;
–  Georgiana Ilie ” Food Editor Revista Good Food;
–  specialiști METRO Cash & Carry România:

  •  Patrick Guibet ” Executive Chef METRO Cash & Carry România;
  • Silvia Ailincăi ” Pastry Chef METRO Cash & Carry România; 
  • Constatin Eremia ” Executive Sous Chef METRO Cash & Carry România

bucatarieromaneascaPreparatele românești trebuie reinterpretate, în special din punctul de vedere al aspectului. Bucătăria tradițională este cu adevărat valoroasă pentru că este a noastră, este „de acasă”.  Consumatorii vor să regăsească gustul autentic românesc în restaurantele din țară, dar într-un mod creativ, care să îi inspire și să corespundă exigențelor lor. Mă bucur să văd că bucătarii din competiția METRO Chef 2013 înțeleg că românii și-au dezvoltat cultura culinară și își adaptează preparatele în funcție de așteptările lor„, a declarat Horia Vîrlan, Maestru Bucătar și Consultant în domeniul gastronomic.

 

Etapa de calificare a competiției continuă până la mijlocul lunii septembrie cu următoarele trei categorii:

  •   bucătărie internațională ” 9-10 iulie,  16-17 iulie
  •    bucătărie de catering/ food solutions ” 20-21 august, 27-28 august
  •    bucătărie italienească ” 09-10 septembrie,  11-12 septembrie

În cadrul Finalei METRO Chef 2013 (1-3 octombrie), vor fi desemnate câte trei echipe câștigătoare pentru fiecare categorie. Valoarea totală a premiilor acordate în acest an este de 87.500 lei, la care se adaugă vouchere de cumpărături, în valoare de 11.500 lei (TVA inclus).

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302