‘New entry’ în peisajul gastronomic bucureștean: Antica Pizza, pizzerie artizanală cu ingrediente ‘Made in Italy’

person Horeca
access_time_filled

începând cu luna martie, peisajul gastronomic bucureștean se îmbogățește cu un nou local, Antica Pizza, pizzeria artizanală situată în Piața Amzei, pe strada General Christian Tell nr. 1-3. Conceptul funcționează în regim de takeaway, servire în local și livrare, deservind întreaga zonă a Capitalei, clienții putând plasa comenzi atât în locație, cât și telefonic sau online, pe www.antica-pizza.ro.

anticapizza

O investiție de 100.000 de Euro, într-o perioadă dificilă pentru industria de HoReCa

Societatea Muntenia Edil Construct a investit peste 100,000 de Euro în proiectul Antica Pizza, suma acoperind amenajarea și dotarea spațiului cu aparatură profesională, dezvoltarea e-shopului, materii prime, pregătirea personalului, cheltuieli de consultanță. Proprietarul, Florin Moise, preconizează că investiția va fi amortizată în 3 ani.

Proiectul a fost realizat în colaborare cu agenția de consultanță Next Root Management Systems și este centrat în jurul unuia dintre cele mai căutate produse de pe piața locală de F&B: pizza artizanală, de calitate, realizată din ingrediente premium, obținute de la producători și artizani italieni. Astfel, sub mottoul “Ricetta della Felicità” (“Rețeta Fericirii”), locația își propune să își răsfețe oaspeții cu variante de pizza specifice Italiei, create pornind de la rețeta autentică, în care aluatul este realizat din 2 tipuri de făină nobilă, napoletană, lăsat la dospit timp de 48 de ore și manipulat cu grijă, în fiecare etapă a preparării, de la malaxare, până la coacere.

pizzerieartizanalabucuresti

Din meniul localului fac parte nume cunoscute iubitorilor de pizza, precum Margherita, Salami, Diavola, Prosciutto e Funghi, Quattro Formaggi, Tonno, dar și asocieri mai puțin convenționale, menite să scoată în evidență aromele și texturile ingredientelor folosite. în această categorie se încadrează produse precum Sotacetti, (sos de roșii, bacon, castraveți murați, usturoi fresh, ierburi italienești, mozarella fior di latte, parmezan scalii), Un po di spinachi (Sos alb, pancetta afumata, spanac, brânză de capră, mozzarella fior di latte, oregano, usturoi, cimbru, fulgi de chilli), Mela Formaggio Blu (sos alb, măr proaspăt, blue cheese, usturoi proaspăt, nucă rumenita, bacon, mozzarella fior di latte). în plus, clienții Antica Pizza se pot bucura de sandvișuri proaspete, realizate în casă, din ingrediente de calitate și blat ușor de pizza.

Prețurile încep de la 11 lei / felie (din pizza de 50 de centrimetri), 25 de lei / bucată (pentru pizza cu diametrul de 32 de centimetri) și 60 de lei / bucată (pentru pizza cu diametrul de 50 centimetri).

Selecția de preparate va avea întotdeauna elemente de noutate. Pentru că lucrăm cu ingrediente de la producători și artizani italieni, avem adesea oportunitate să identificăm produse noi, mai puțin accesibile publicului larg, dar care merită împărtășite, așa că, în meniul Antica Pizza, vor exista constant sortimente noi, creații spontane, cu prezență temporară.”, a declarat Violeta Deliu, manager Antica Pizza.

anticapizzaamzei

Pentru un plus de transparență, Antica Pizza beneficiază de o bucătărie deschisă, ce permite consumatorilor să observe întregul proces de producție, având, în acest mod, siguranța respectării cu responsabilitate a tuturor normelor sanitare și de igienă.

Livrarea produselor se face prin flota proprie, peste tot în București, aceasta particularitate permițând echipei restaurantului să aibă control total asupra preparatelor și experienței oferite, de la momentul preluării comenzii, până în cel în care comanda ajunge la client.

Restaurantul beneficiază de câteva locuri la interior și de o terasă de până la 20 de locuri, ce va fi inaugurată în următoarele săptămâni.

Băcănia Antica Pizza, disponibilă iubitorilor de gastronomie

Pentru a selecta materiile pe care să le integreze în rețetele lor, reprezentanții Antica Pizza interacționează constant cu producători și artizani italieni, din portofoliul cărora aleg produse de calitate, gustoase. Toate acestea sunt disponibile și separat, în cadrul băcăniei Antica Pizza, la care clienții au acces fizic, în spațiul din București, strada General Christian Tell nr. 1-3, cât și online, în e-shopul dedicat (www.antica-pizza.ro).

Astfel, consumatorii pot achiziționa făină Caputo, sos de roșii Gran Tritto, spianata calabra Casa Modena, prosciutto Parma S/O, mozzarella fior di latte Sorrentina, precum și multe alte delicii gastronomice.

în ciuda dificultăților prin care trec restaurantele, există antreprenori din alte industrii, care aleg să investească în continuare în concepte cu potențial, acordând o atenție sporită înțelegerii nevoilor consumatorilor, optimizării resurselor, implementării și respectării procedurilor. Antica Pizza este o afacere, care a pornit de la pasiunea proprietarului pentru un business bine făcut, corect și echitabil. Fără a avea experiență în restaurante, dar cu o viziune sănătoasă, orientată spre calitate în produs și servicii, el ne-a abordat și ne-a solicitat să creăm împreună un concept de delivery bazat pe pizza sănătoasă, accesibilă ca preț, care să devină o referință în peisajul local”, declară Dragoș Panait, fondator Next Root Management Systems.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302