Norvegianul Orjan Johannessen a câştigat Bocuse d’Or Europe 2012
Cheful norvegian Orjan Johannessen a câștigat râvnitul titlu „Bocuse d’Or Europe 2012” și va reprezenta Norvegia la Marea Finală a competiției Bocuse d’Or care se va desfășura în perioada 29-30 ianuarie 2013 la Lyon. Locul II al competiției Bocuse d’Or Europe (care s-a desfășurat în perioada 20-21 martie 2012, la Bruxelles, în cadrul expoziției Horeca Life), i-a revenit suedezului Adam Dahlberg, iar locul 3 a fost obținut de cheful Jeppe Foldager, care a reprezentat Danermaca.
În total, 12 țări europene s-au calificat pentru Marea Finală Bocuse d’Or din 2013:
1. Norvegia – Orjan JOHANNESSEN
2. Suedia – Adam Dahlberg
3. Danemarca – Jeppe Foldager
4. Franța – Thibaut RUGGERI
5. Islanda – Sigurdur HARALDSSON
6. Marea Britanie – Adam BENNETT
7. Elveția – Teo CHIARAVALLOTI
8. Belgia – Robrecht WISSELS
9. Ungaria – Tamas SZELI
10. Finlanda – Mika PALONEN
11. Estonia – Heidy PINNAK
12. Țările de Jos – Martin RUISSAARD
Statele Unite ale Americii va fi reprezentată la Marea Finală a competiției Bocuse d’Or din 2013Â de Chef Richard Rosendale, care a câștigat medalia de Aur la Bocuse d’Or SUA, competiție care s-a desfășurat pe 29 ianuarie la Culinary Institute of America. Bocuse d’Or Asia se va desfășura în perioada 12-14 iunie 2012, în Shanghai.
Marea Finală a competiției Bocuse d’Or va avea loc la sfârșitul lunii ianuarie 2013 în cadrul SIRHA. International Organisation Committee a anunțat recent că următoarea edției „Bocuse d’Or Europe” va fi organizată în Stockholm, în aprilie 2014.