Peste 30 de restaurante din ţară participă la Arena Bucătarilor
Dedicată bucătarilor profesioniști din întreaga țară, competiția de gătit „Arena Bucătarilor” va reuni pe 15 iunie la Brașov reprezentanți a 31 de restaurante din 19 orașe. Evenimentul este organizat de Selgros Cash&Carry și se află anul acesta la a treia ediție.
Concursul se va desfășura în Piața Sfatului din Brașov și va consta în pregătirea a trei feluri de mâncare (un antreu, un fel principal și un desert), bucătarii având la dispoziție exclusiv ingredientele puse la dispoziție de către organizator și câteva dotări simpliste: un cuptor electric, o plită cu inducție, un mixer vertical și platouri și farfurii pentru prezentarea produselor, potrivit organizatorilor. Fiecare restaurant participant va prezenta în concurs o echipă formată din 2 persoane. Evenimentul începe la ora 11.00, iar intrarea publicului este liberă. În cadrul evenimentului vor avea loc prezentări și degustări de produse și show-uri interactive de gătit.
Restaurantele participante la Arena Bucătarilor 2012 sunt:
Restaurant Waterhouse ” Arad
Restaurant Anthimos ” Băile Felix
Restaurant Bella Italia ” Brăila
Bistro de l’Arte ” Brașov
Casa Ungurească ” Brașov
Hotel Miraj ” Brașov
Kasho Lounge ” Brașov
Restaurant Edelweiss ” Brașov
Restaurant Festival ’39 ” Brașov
Restaurant Prato ” Brașov
Restaurant Vesuvius ” Brașov
Cafe Theatro Novotel ” București
City Grill ” București
Concerto ” Grand Hotel ” București
Restaurant Sare și Piper ” București
Restaurant Deutsches Haus ” Cluj Napoca
Marty Restaurants ” Cluj Napoca
Hotel Clermont ” Covasna
Hotel Luxor ” Eforie Nord
Restaurant Divino ” Galați
Restaurant Insula ” Galați
Restaurant Margo ” Hemeiuș/ Bacău
Dopo Poco Trattoria ” Iași
Hotel Ramada ” Oradea
Restaurant Vlamar ” Pantelimon
VigoRistorante ” Ploiești
Hotel BinderBubi ” Sighișoara
Restaurant Marjacu ” Slatina
Restaurant Taco Loco ” Suceava
Restaurant La Angela ” Târgu Mureș
Hotel Continental ” Timișoara.
Juriul competiției va fi condus de Chef Cezar Munteanu – Chef Rotisseurs du Bailliage de Roumanie, care îi va avea alături pe maeștrii în arta culinară Ștefan Bercea și Ioan Florescu, maestrul cofetar Silvian Miron, Cristina Mazilu, publisher revista GoodFood și Tiberiu Fueriu, redactor șef Food&Bar Magazine.
Amfitrionul evenimentului este, conform tradiției, Cătălin Dezbrăcatu de la Cronica Cârcotașilor, un personaj care mereu „își bagă nasul” unde nu îi fierbe oala.