Proprietarii noului restaurant Royal Steak vor să deschidă un lanț de restaurante
Primul restaurant din București ce are ca specific exclusiv gătitul pe piatră încinsă ” Royal Steak Hot Stone – s-a deschis miercuri, 24 septembrie a.c., într-o clădire monument istoric din Piața Romană, în urma unei investiții de circa 100.000 de euro. Proprietarii noului restaurant sunt Georgiana Dănilă, de profesie avocat, aflată la prima afacere în sectorul restaurației, și Florescu Dorel, implicat într-o afacere cu bijuterii, aflat la a doua afacere în sectorul restaurației (prima experiență fiind la fostul restaurant Bucur din capitală). Proprietarii restaurantului Royal Steak intenționează să dezvolte acest concept – gătitul pe piatră încinsă – și să deschidă un lanț de astfel de restaurante în România.
„Gătitul pe piatră încinsă are o tradiție veche, rămânând până în ziua de azi cel mai sănătos mod de preparare a cărnii, datorită faptului că nu are adaos de grăsimi și uleiuri”, susțin reprezentanții restaurantului.
Noul restaurant Royal Steak Hot Stone, situat în Piața Romană, are o capacitate de aproximativ 60 de locuri în interior, urmând ca în primăvara anului 2015 să fie deschisă și terasa, care va avea o capacitate de 100 de locuri. Locația, care se va deschide oficial pentru consumatori peste 2 săptămâni, este structurată în 3 saloane, dintre care unul este pentru nefumători. Inedit este faptul că oaspeții pot alege să-și prepare singuri carnea pe piatră încinsă, sau ca aceasta să fie preparată în fața lor. În meniu se regăsesc preparate atent selecționate precum carnea de vită Argentina – importată direct – sau fructele de mare.
Reprezentanții restaurantului subliniază că acest procedeu de gătit pe piatră încinsă păstrează gustul și aroma alimentelor. Totodată, neavând în compoziție materii nocive corpului uman, pietrele încinse sunt excelente în prepararea cărnii fără adaosuri de grăsimi și uleiuri, în sistem dietetic, la temperaturi înalte, în maxim 10 minute. Gătite sănătos, în suc propriu și fără grăsimi, sortimentele preparate sunt transformate în bucate ușor digerabile și gustoase.
„Pietrele de gătit au calitatea de a rezista la temperaturi înalte, de a distribui uniform căldura în toată masa lor și de a nu degaja mult fum. Astfel, carnea sau chiar legumele pregătite pe o astfel de piatră se gătesc în sucul propriu. Piatra reușește să-și păstreze temperatura optimă pentru până la 45 de minute, în acest fel, ultima bucățică va fi la fel de fierbinte și delicioasă ca prima”, susțin reprezentanții restaurantului. Pietrele folosite pentru preparatele Royal Steak sunt pietre de gătit, provenite din roca vulcanică importată din Africa.
Un alt avantaj al acestui procedeu este timpul scurt de preluare și recepționare a comenzii.
Referitor la amplasamentul noului restaurant, principalele criterii luate în calcul de proprietari au fost: locație centrală, cu acces direct la stradă, dar și casa în sine, care beneficiază de o arhitectură deosebită. Pentru viitoarele locații sunt luate în considerare și mall-urile.
„Royal Steak Hot Stone Restaurant s-a născut din dorința de a aduce în București un concept nou, inovator și unic în România. Pornind de la ideea de a construi ceva simplist, în care gătitul devine o plăcere și ceva interactiv, fondatorii Royal Steak au dezvoltat-o, începând această poveste într-o locație exclusivistă. Visul acestora este de a dezvolta această idee și de a deschide un lanț de astfel de restaurante în România„, susțin reprezentanții restaurantului.
Sursă foto: pagina de Facebook a restaurantului.