Restaurantele în topul preferinţelor turiştilor când aleg croaziere

person Horeca
access_time_filled

Cruise1Un nou studiu efectuat de o agenție specializată în vacanțe pe croaziere, a arătat care sunt prioritățile turiștilor când doresc să-și rezerve locuri pentru vacanță pe vase de croazieră. Pe primul loc s-a situat calitatea mâncării din restaurantele de la bord, urmată de numărul de țări pe care vasul le vizitează, iar raportul preț calitate a ocupat locul trei.
Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.016 clienți frecvenți ai croazierelor și condiția de participare la studiu a fost accea ca fiecare dintre ei să fi fost el puțin odata pe an în croazieră, în ultimii 5 ani.

Studiul condus de bonvoyage.co.uk, a oferit respondenților o listă cu diferite elemente specifice unei croaziere, fiind rugați să selecteze calitățile pe care le caută atunci când își rezervă o vacanța de tip croazieră. Respondenții au putut să aleagă câte atribute considerau necesare.
cruise2
Topul 10 al aspectelor cele mai populare specifice unei călătorii pe un vas de croazieră pe care pasagerii le-au prioritizat au fost:

1. Restaurantele de la bord ” 71%
2. Numărul destinațiilor vizitate ” 69%
3. Raport calitate preț ” 67%
4. Costul vacanței ” 63%
5. Vremea bună ” 63%
6. Siguranța pe vas ” 59%
7. Alegerea cabinelor ” 55%
8. Family friendly ” 44%
9. Entertainment la bord ” 42%
10. Numai pentru adulți ” 36%

Potrivit studiului doar 38% din respondenți își fac rezervări la aceeași linie de croaziere atunci când își pregătesc vacanța. În plus 14% au declarat că preferă să-și reserve vacanța pe același vas de croazieră de fiecare dată când călătoresc. Însă, 46% din respondenți au menționat faptul că le place să călătorească cu un vas nou de fiecare dată.

Vorbind despre concluziile studiului, Steph Curtin, managerul pentru dezvoltare de la bonvoyage.co.uk a spus că: „Am realizat acest studio pentru că am vrut să știm dacă și de ce pasagerii frecevenți ai vaselor de croazieră revin la anumite linii de croazieră sau vase și ce urmăresc atunci când rezerva o vacanță. A fost interesant pentru noi să aflam că pasagerii prețuiesc mai mult decât orice valoarea restaurantelor de la bordul unei nave, deși nu este surprinzător să vedem că prețul unei croaziere și raportul calitate preț urmează după primul criteriu”.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302