Restaurantele solicită ISU înființarea de urgență a unui grup de lucru comun

person Horeca
access_time_filled
  • sigurantarestauranteOrganizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) cere proprietarilor de unități de alimentație publică să ia măsuri imediate pentru protejarea securității consumatorilor.
  • HORA demarează totodată dialogul cu autoritățile pentru perfecționarea și pentru aplicarea corectă, dar și eficientă a normelor legale în vigoare. HORA solicită ISU înființarea de urgență a grupului de lucru comun în acest scop, se precizează într-un comunicat de presă.

Asociația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România își exprimă adâncul regret pentru evenimentele care au avut loc în seara zilei de vineri, 30 octombrie, în clubul Colectiv. Organizația este alături de victime și de familiile lor greu încercate și condamnă orice acțiune care pune în pericol siguranța persoanei.

în acest context, HORA face un apel hotărât către toți proprietarii de unități Horeca din România să procedeze imediat la o verificare riguroasă a condițiilor în care își desfășoară activitatea, în special în ceea ce privește siguranța consumatorilor. Se impune ca absolut necesară evaluarea de urgență a tuturor dotărilor și procedurilor în caz de calamitate, în special a celor care privesc riscurile de incendiu.

Asociația salută decizia acelor proprietari de locații care au înțeles răspunderea care le revine și au acționat deja în acest sens. Remedierea imediată a problemelor de orice natură și conformarea cu normele legale în vigoare sunt o obligație pentru orice societate din acest domeniu, subliniază reprezentanții asociației.

HORA își asumă rolul de a se implica activ în elaborarea și perfecționarea legilor care reglementează industria ospitalității, sub toate aspectele sale. în zilele care urmează, organizația noastra va începe demersurile pentru o strânsă colaborare cu instituțiile de stat care au rol în păstrarea siguranței publice. Obiectivul nostru imediat este elaborarea, împreună cu aceste instituții, a unor proceduri care să prevină apariția oricărui risc ce ar putea afecta sănătatea sau integritatea consumatorilor”, se arată într-un comunicat.

Adoptarea și aplicarea unor măsuri legislative coerente sunt mai mult decât necesare în acest moment. HORA semnalează însă pericolul apariției unor derapaje legislative născute din situații de conjuctură și care pot avea efecte nedorite pe termen lung asupra acestui sector economic. Rolul cadrului legislativ trebuie să fie acela de a încuraja afacerile construite corect, și nu de blocare a initiațivei antreprenoriale. Paradoxal, tocmai suprareglementarea și birocrația pot conduce la comportamente de evitare a legii, deci la apariția unor situații cu potențial periculos.

Organizația militează pentru respectarea legii și subliniază necesitatea transformării radicale a acestei industrii și reașezarea ei pe baze solide și transparente. HORA crede cu tărie că sectorul ospitalității trebuie să fie un motor de dezvoltare economică și îndeamnă toți actorii implicați la dialog și responsabilitate.

Despre Organizația HORA

HORA, Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România, reunește proprietarii din industria ospitalității românești într-o comunitate puternică și reprezentativă. HORA conferă coeziune și reprezintă interesele membrilor săi, încurajând solidaritatea și garantând un climat corect de afaceri.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302