Incoming-ul Germaniei, în plin avânt. Țara lui Goethe câștigă tot mai mulți turiști români

person Horeca
access_time_filled

turismberlinPopularitatea Germaniei ca și destinație de călătorie, în rândul turiștilor străini, e în continuă creștere, au declarat astăzi reprezentanții Organizației Germane pentru Turism (DZT) la București, care au prezentat niște cifre impresionante despre evoluția incomingului în Germania, precum și evoluția numărului de turiști români care vizitează această țară. Peste 75 de milioane de înnoptări ale turiștilor străini s-au înregistrat anul trecut în Germania, cifră ce plasează Germania pe locul 2 în Europa, după Spania și înaintea Franței.

În 2014, în Germania, vizitatorii străini, exclusiv vizitatorii străini, au generat în jur de 75,5 milioane înnoptări, ceea ce reprezintă o creștere semnificativă, iar în anul 2015, din ianuarie până în februarie, s-a înregistrat o creștere de 6,2% pe incomingul din Germania, ceea ce plasează din nou Germania ca fiind una din destinațiile preferate ale europenilor. Când vorbim de europeni și destinații de vacanță, avem clasamentul și pot să spun cu mândrie că pentru al 5-lea an consecutiv Germania se situează pe locul 2 înaintea Franței, suntem foarte mândri de acest lucru,  și într-adevăr în spatele Spaniei. După cum vedeți de la an la an au avut loc creșteri, în Germania vorbim de o creștere de 4% în 2014 față de 2013, un trend care se menține deja de foarte mulți ani. Referitor la sosirile în Germania, acestea au fost în continuă creștere în ultimii ani. Numărul sosirilor, ceea ce înseamnă numărul vizitatorilor care au vizitat Germania, în 2014, a fost de 32, 9 milioane„, a declarat Cristian Sallai, Marketing&Sales Manager la Organizația Germană pentru Turism.

Potrivit acestuia, pe primul loc în ceea ce privește modul în care călătoresc vizitatorii străini în Germania se situează autoturismul, datorită poziției centrale pe care o are Germania. 46% dintre turiștii străini care au călătorit în 2014 în Germania au făcut-o cu autoturismul. Cu toate acestea, avionul crește tot mai mult în importanță ca și modalitate de transport, astfel încât 33% dintre cei care vizitează Germania sosesc cu avionul, în creștere cu 5,3% în 2014 față de anul precedent. Cristian Sallai a sublinat că „Germania poate fi atinsă din Europa, din absolut toate piețele sursă, cu avionul, în mai puțin de 3 ore, fapt ce pune Germania într-o poziție destul de avantajoasă pentru călătoriile către această destinație„.

Și numărul românilor ce călătoresc în Germania este în continuă creștere, iar previziunile de creștere se mențin și pentru anul 2015 la 4%. Germania este a doua destinație externă preferată de români pentru călătoriile lor, iar în anul 2014 aceștia au generat 728.731 de înnoptări în Germania, în creștere cu 14,2% față de anul anterior.

În medie, călătoriile românilor în Germania au o durată de 18 zile (s-au luat în calcul și vizitele la rude, prieteni), iar cheltuielile sunt de 637 euro per călătorie. 43% dintre românii care călătoresc în Germania o fac pentru vacanțe, iar 27% în scopuri legate de afaceri. Majoritatea călătoresc cu mașina (55%), iar 26% cu avionul. 14% dintre românii ce călătoresc în Germania o fac cu autocarele. Românii își rezervă în avans călătoriile în proporție de 42% după cum urmează: 21% online, iar 15% prin agenții de turism.

România a generat în 2014 un număr de înnoptări de 728.731, în creștere cu 14,2% în comparație cu anul anterior, ceea ce este un mare succes, iar pe primele 2 luni ale acestui an creșterea este de 12%, ceea ce face din România o piață tot mai atractivă ca și piață sursă pentru Germania. În ultimii 6 ani numărul înnoptărilor generate de români în Germania a crescut cu 117%. Știu că pare surprinzător dar așa este și după cum vă spuneam tendința de creștere se menține. Bavaria se află în topul destinațiilor preferate de români (26,9% dintre românii care călătoresc în Germania merg în Bavaria). Vacanțele au cea mai mare pondere în călătoriile românilor în Germania și veți spune „nu-i adevărat, oamenii merg la business în Germania”. Statistica spune altceva și nemții suntem foarte preciși cu statistica. Statistica spune că 43% dintre românii care vizitează Germania o fac pentru vacanțe și doar 27% sunt călătorii de afaceri și 30% diverse alte călătorii. Dacă ne uităm la ce fel de vacanțe preferă să facă românii în Germania, în proporție de 55% în continuare românii preferă circuitele de vacanță, fac tururi prin toată Germania și încearcă să descopere într-un timp cât mai scurt cât mai multe dintre lucrurile pe care Germania le are de oferit„, a declarant Cristian Sallai. 

42% dintre românii care merg în Germania fac pre-booking, dintre care 21% pe internet, această cifră fiind în creștere, a punctat Cristian Sallai, care a subliniat că internetul devine tot mai important atât ca și sursă de informare, dar mai ales ca și sursă de booking. Potrivit reprezentantului DZT, avionul devine și pentru români un mijloc de transport tot mai important, acesta subliniind că există săptămânal 181 de curse directe din România către Germania, de pe 6 aeroporturi.

Turismul din străinătate către Germania va crește semnificativ și în anii următori. Potrivit reprezentanților DZT, până la sfârșitul deceniului următor se așteaptă o creștere la 121,5 milioane de înnoptări ale turiștilor străini.

Sursă foto: www.acercandonaciones.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302