“Întâlnirile franco-române ale turismului” continuă la Timișoara

person Horeca
access_time_filled
  • intalnirifrancoromaneiasiProiectele culturale și dezvoltarea turismului de patrimoniu vor fi dezbătute la Timișoara, în cadrul întâlnirilor franco-române pentru turism

Proiectul “întâlnirilor franco-române ale turismului – învățarea limbilor străine și formarea în meseriile turismului: un sector în plină schimbare”, inițiat de către Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România, își continuă turneul național, cu o etapă la Timișoara. Pe 24 octombrie, începând cu ora 9.30, Universitatea de Vest (bd. Vasile Pârvan, nr. 4) din orașul care a fost recent desemnat Capitală culturală europeană în anul 2021 va găzdui o reuniune pe tema culturii și a turismului de patrimoniu.

în urma unor dezbateri axate pe tema turismului montan, Ia Sibiu, a turismului în familie și formarea profesională în sectorul turistic, la Iași, a turismului de patrimoniu, la Brașov, precum și a turismului de croazieră, la Constanța, proiectul ajunge la cea de-a cincea etapă a turneului său național. întâlnirile franco-române ale turismului este un concept prin intermediul căruia se abordează problematicile unui sector economic complex, turismul. Acesta se demarcă prin natura sa transversală. întâlnirile sunt prilej de schimb de expertiză între experți francezi și personalități române din sectorul turismului, în cadrul cărora evocă oportunitățile de dezvoltare a potențialului turistic românesc.

Evenimentul de la Timișoara va fi inaugurat de reprezentanți ai Universității de Vest din Timișoara, urmând ca reprezentanți ai Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, directorul Institutului Francez din România, domnul Christophe Gigaudaut, prefectul județului Timiș, domnul Mircea Băcală, reprezentanți ai Consiliului Județean Timiș și ai Primăriei municipiului Timișoara să ia cuvântul pentru a deschide lucrările ce vor evoca proiectele de formare profesională, potențialul turistic al orașului, precum și oportunitățile de dezvoltare pe plan cultural.

întâlnirea de la Timișoara, menită să faciliteze schimburile de informații și bunele practici, va fi organizată sub forma unor conferințe și mese rotunde cu traducere simultană, în prezența unor personalități franceze și române din sectorul turismului de patrimoniu. Aceștia vor face prezentări privind orientările și strategiile din domeniul turismului, atât la nivel național cât și regional, precum și cu privire la proiecte inovatoare în Franța și în România. Prima parte va fi dedicată proiectelor din turismul local, apoi se va evoca sistemul de formare profesională din domeniul turismului și a culturii, iar întâlnirea se va încheia cu două secvențe privind proiectele inovatoare în sectorul turismului de patrimoniu și al dezvoltării competențelor în limba franceză în domeniul profesional.

Turismul reprezintă un subiect de interes pentru autoritățile locale și naționale, fiind un vector de creștere economică și de dezvoltare regională. Schimbul de bune practici dintre Franța și România este menit să conducă la o sporire a atractivității și la o ridicare a standardelor de calitate prin formarea resursei umane pentru și din sector. Aceste obiective nu pot fi atinse decât prin modernizarea sectorului educativ românesc și adaptarea sa la cererea pieței, precum și prin însoțirea procesului de dezvoltare locală, astfel încât nevoile întreprinderilor din domeniu turistic să fie îndeplinite. Cu acest scop, colaborarea franco-română se poate dovedi decisivă în impulsionarea încheierii unor parteneriate strategice.

Seria evenimentelor organizate în proiectul întâlnirile franco-române ale turismului – învățarea limbilor străine și formarea în meseriile turismului: un sector în plină schimbare se va încheia la București, cu o conferință ce va fi avea loc în cadrul Târgului Internațional de Turism, pe 17 noiembrie 2016.

Pentru informații suplimentare despre eveniment, puteți lua contact cu inițiatorul și coordonatorul proiectului, Doamna Maguelone Orliange-Ladsous, Atașata de cooperare educativă din cadrul Ambasadei Franței în România, la adresa: maguelone.orliange-ladsous@diplomatie.gouv.fr

Proiectul ‘întâlnirilor franco-române ale turismului – învățarea limbilor străine și formarea în meseriile turismului: un sector în plină schimbare’, sunt organizate de către Ambasada Franței în România și de Institutul Francez în România, sub auspiciile Secretariatului de Stat pentru turism și cu susținerea Ministerului Educației naționale și cercetării științifice, în parteneriat cu BRD – Groupe Societe Generale, AccorHotels Group, Orbis Hotel Group și Universitatea de Vest din Timișoara.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302