Sibiul găzduiește “Conferinţa Internațională pentru turism cultural din Europa”

person Horeca
access_time_filled

Asociația Județeană de Turism Sibiu și Rețeaua Europeană pentru Turism Cultural organizează la Sibiu, în perioada 19-21 septembrie, la hotel Ramada, Conferința Internațională pentru Turism Cultural din Europa, cu sprijinul programului Interreg Europe, prin proiectul CHRISTA [Cultură și Patrimoniu pentru Acțiuni Turistice Responsabile, Inovatoare și Sustenabile].

Conferința face parte din agenda oficială a evenimentelor ce susțin aria de interes „Valori culturale, Diversitate și Patrimoniu” a Anului Internațional al Turismului Sustenabil pentru Dezvoltare 2017/ IY 2017.

conferintaturismculturalsibiu

Evenimentul va aduce la Sibiu partenerii Asociației Județene de Turism Sibiu din proiect, din regiuni ale Europei preocupate de îmbunătățirea programelor operaționale și a strategiilor regionale privind politicile culturale și de turism, contribuind astfel la îndeplinirea obiectivelor Europa 2020: Organizația regională de turism Pafos (Cipru), Regiunea Veneto (Italia), Regiunea Centrul Macedoniei (Grecia), Regiunea Västra Götaland (Suedia), Consiliul Provinciei Granada (Spania), Asociația de turism Vidzeme (Letonia), Municipalitatea Burgas (Bulgaria), Comunitatea Intermunicipală a regiunii Ave (Portugalia).

Vor fi prezenți experți în planificare strategică și marketing, autorități publice din aria de expertiză a dezvoltării responsabile, profesioniști din organizații de turism, cadre universitare și cercetători din 15 țări.

Lucrările conferinței vor fi deschise de gazdele din Sibiu, Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean, și Alin Chipăilă, președintele Asociației Județene de Turism Sibiu.

Printre reprezentanții instituțiilor de prestigiu din Europa prezenți la eveniment se numără doamna Iulia Niculica de la European Travel Commission (www.etc-corporate.org, www.visiteurope.com), domnul Thorsten Ludwig, Director al Asociației Europene pentru Interpretarea Patrimoniului (Interpret Europe, www.interpret-europe.net), domnul Piet Jaspaert, vicepreședinte Europa Nostra (www.europanostra.org), domnul Manos Vougioukas, secretar general al Rețelei Europene pentru Turism Cultural (www.culturaltourism-network.eu).

Domnul Dr. Talib Rifai, Secretar General al Organizației Mondiale a Turismului, și doamna Annemiek Jetten, din partea Comitetului European al Regiunilor, vor transmite mesaje video participanților la conferință.

în cadrul sesiunilor de dezbateri și a atelierelor de lucru vor fi prezentate și analizate programe europene, trenduri, studii de caz și bune practici privind contribuția valorilor culturale pentru turism durabil, facilități de interpretare a patrimoniului pentru turism cultural, marketingul și brandingul destinațiilor culturale.

Programul conferinței va fi îmbogățit cu o vizită ghidată a municipiului Sibiu și a împrejurimilor. Se va vizita orașul Cisnădie cu biserica evanghelică fortificată (sit cultural ce va fi reabilitat prin POR 2014-2020 și care reprezintă deja o bună practică prin implicarea activă în demersul de marketing colectiv Transilvania card, prin implicarea tinerilor din comunitate în oferirea de servicii turistice sau prin organizarea unei agende culturale). Participanții vor fi introduși în universul pastoral din Mărginimea Sibiului și vor trăi experiența călătoriei cu tramvaiul turistic Rășinari-Sibiu. Programul de schimburi de experiențe va continua cu vizita Muzeului în aer liber ASTRA, pentru descoperirea diversității patrimoniului cultural autentic. Aici se vor testa animații culturale, instrumente de interpretare a patrimoniului cultural dezvoltate pentru diferite tipuri de public și vor fi savurate produse gastronomice locale.

Programul conferinței poate fi vizualizat pe site-ul AJTS, sibiu-turism.ro.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302