Sondaj: 80% dintre turiști sunt online în vacanță

person Horeca
access_time_filled

telefonvacantaIndiferent dacă se află pe plajă sau la munte, turiștii doresc acces online atunci când călătoresc. Din acest motiv, 74% își iau cu ei un smartphone în vacanță, iar 31% preferă o tabletă și doar unul din cinci turiști își împachetează în bagaje un notebook. Acesta a fost rezultatul unui studiu pe timpul verii efectuat de G DATA pe 1000 de utilizatori de Internet.

Dispozitivele mobile sunt cei mai populari însoțitori într-o călătorie, însă securitatea acestora pică, de cele mai multe ori, testul.

Care este modalitatea prin care se poate obține o conexiune online? 69% din turiști se conectează la rețele WiFi publice, insuficient protejate, din hoteluri, aeroporturi sau restaurante, iar 21% folosesc Internet Cafe-uri sau computere situate în spații dedicate. Aceasta este o invitație la furtul de date și nu doar parolele sunt în pericol, ci și toate datele personale. G Data recomandă securizarea în mod corespunzător a companionilor digitali înainte de a porni la drum și oferă sfaturi importante de călătorie.

WiFi-ul este adesea o facilitate standard în hoteluri, pensiuni sau alte forme de cazare. Numeroase cafenele, baruri și restaurante oferă acces gratuit la Internet pentru a atrage clienții. Acest lucru permite oamenilor să rămână în contact cu prietenii și familia atunci când călătoresc. Din nefericire, multe dispozitive mobile sunt insuficient protejate, ceea ce le face să devină o țintă ușoară pentru infractorii cibernetici.

Hotspot-urile gratuite din aeroporturi sau hoteluri sunt ținte obișnuite, pentru că astfel de puncte de acces sunt rareori asigurate în mod corespunzător, astfel încât infractorii pot citi cu ușurință traficul de date și pot spiona informații de pe cardurile de credit, parole și alte date personale. Acestea sunt transformate în bani lichizi pe forumuri speciale de pe piața neagră sau utilizate în mod abuziv pentru alte activități infracționale. Din acest motiv, turiștii ar trebui să evite plățile de online banking și cumpărăturile online,” spune Tim Berghoff, G DATA security evangelist. Expertul G Data oferă și un sfat pentru rețelele sociale. “ Fotografiile din vacanță nu ar trebui să fie postate în mod public pe Facebook sau pe alte portaluri în timp real, ci la o dată ulterioară, astfel încât spărgătorii să nu afle că nu este nimeni la domiciliu.”

Turiștii trebuie să respecte următoarele reguli înainte de a pleca departe de casă:

• Rezervări: Se recomandă precauție atunci când planificați o excursie, portalurile de rezervări online sunt o țintă populară pentru atacuri de phishing. Puteți rezerva numai de pe portaluri de rezervări recunoscute și este recomandat să folosiți o soluție de securitate care oferă protecție web.

• Software: O soluție software de securitate este, în general, o opțiune bună pentru a pune obstacole în calea infractorilor cibernetici. în vacanță, poate ajuta chiar la localizarea unui dispozitiv pierdut sau furat și poate preveni activitățile infractorilor. Datele sensibile pot fi șterse cu usurință, de la distanță, de pe o tabletă sau smartphone, în caz de furt sau pierdere, folosind funcții speciale integrate în soluții de securitate.

• Actualizări: Actualizarea programelor de pe dispozitive este la fel de importantă ca și bagajele. Breșe potențiale de securitate sunt închise de actualizări și pregătesc dispozitivele pentru vacanță.

• Backup: Este mai sigur dacă datele importante nu sunt luate în vacanță. Backup-urile periodice sunt importante – fie că este vorba la un mediu de stocare extern sau de date salvate automat în Cloud de software-ul de securitate.

Atunci când sunteți în vacanță, e bine să țineți cont de următoarele:

• Hotspot-uri Wifi: Tot mai multe hoteluri și cafenele oferă Wi-Fi gratuit. Acest lucru este util, dar poate fi și riscant. Prin intermediul unor astfel de rețele, infractorii pot citi cu ușurință e-mailuri sau pot spiona datele confidențiale ale altor persoane, cum ar fi detaliile cardului de credit sau parolele. Sfat important: Efectuați tranzacții bancare online și faceți cumpărături online, fie înainte, fie după călătorie.

• Internet cafe-uri: Nu puteți obține o imagine clară a setărilor de securitate sau a unei posibile infecții malware pe computerele pe care le utilizați. Nu ar trebui să vă conectați la conturile sensibile de pe PC-uri situate în Internet Cafe-uri, în recepția sau pe holurile hotelurilor și, dacă este posibil, navigați în browser privat sau în modul incognito, cazuri în care datele nu sunt stocate. După sesiune, ieșiți din toate conturile și ștergeți istoricul de navigare.

• Rețelele de socializare: Publicați cu atenție anunțuri publice despre vacanțe, pe rețelele sociale. Infractorii folosesc astfel de date pentru a crea hărți pe care sunt marcate proprietățile temporar nelocuite. Din acest motiv, cele mai bune amintiri din vacanță ar trebui să fie încărcate pe Facebook sau pe alte rețele doar la întoarcere sau trimise în mod privat prietenilor și familiei.

• Dezactivați rețelele wireless: Funcțiile Bluetooth și WiFi ar trebui să fie dezactivate atunci când nu sunt necesare, pentru a proteja dispozitivul de potențiale atacuri.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302