Turismul este cea mai profitabilă activitate economică în Delta Dunării

person Horeca
access_time_filled

turismdeltaTurismul este cea mai profitabilă activitate economică în regiunea Deltei Dunării, arată un studiu în urma căruia reprezentanții Băncii Mondiale au solicitat o întâlnire cu autoritățile române.

Reprezentanții Departamentului pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism s-au întâlnit în acest sens, astăzi, cu Hannah R. Messerli – Senior Private Sector Development Specialist, Tourism Finance and Private Sector Development la Banca Mondială și Milena S. Nikolova – Tourism Competitiveness Specialist al Băncii Mondiale, pentru a elabora, împreună cu autoritățile publice din Tulcea, o strategie de dezvoltare economică pentru Delta Dunării, se precizează într-un comunicat.

„Obiectivul nostru principal este să conservăm patrimoniul natural al Deltei Dunării, să dezvoltăm turismul și activitățile adiacente fără a aduce prejudicii ecosistemului”, a declarat George Constantin Brezoi, secretar de stat al DIMMMAT.

Întâlnirea a fost solicitată de către reprezentanții Băncii Mondiale în urma realizării unui studiu conform căruia cea mai profitabilă activitate economică în regiunea Deltei Dunării este turismul. Pornind de la acest studiu, pentru a utiliza turismul ca instrument de dezvoltare economică trebuie armonizată strategia regională în domeniul turismului cu politica națională.

„Din punctul meu de vedere, un hotel cu o capacitate de 200 de camere are în medie 50- 60 de angajați în sezon, pe când 200 de case asigură cazare pentru același număr de turiși și, în același timp, asigură autoangajarea a cel puțin 400 de oameni pe tot parcursul anului. Mai mult, veniturile realizate de localnici, prin aceste activități antreprenoriale, vor contribui la dezvoltarea economică a regiunii. De aceea susțin formarea antreprenorială a localnicilor, care pot dezvolta pe baza infrastructurii deja existente, activități de cazare și agrement: plimbări cu barca, pescuit, dezvoltarea turismului gastronomic”, a declarat George Constantin Brezoi, secretar de stat al DIMMMAT.

Rezultatul acestei colaborări îl reprezintă elaborarea unui plan concret de măsuri și acțiuni ce vor fi încadrate ca proiecte de finanțare nerambursabilă europeană pentru dezvoltarea integrată a întregii regiuni și a sectoarelor economice din zonă.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302